Bij Calypso Sport in Het Sporthuis Abcoude kun je van piepjong tot stokoud terecht. Van ouder en kind zwemmen tot aan seniorenzwemmen, voor iedereen is er een zwem- of sportmogelijkheid.

Het begint bij het ouder + kind zwemmen. Als baby kun je samen met je moeder of vader terecht om onder begeleiding je allereerste wateroefeningen te doen.

Als je daar vroeg genoeg mee begint zul je nooit van je leven waterangst ervaren.
Vanuit het ouder- en kindzwemmen stroom je door naar de zwemles die het best bij je past.

Weliswaar zonder je ouders, maar in een groep andere kinderen onder begeleiding van een gediplomeerde instructeur krijg je je eerste zwemlessen op weg naar het Zwem-ABC. Als je je zwemdiploma’s op zak hebt, wil je misschien je

zwemvaardigheden nog meer uitbreiden door de lessen voor de zwemvaardigheidsdiloma’s te volgen. Je hebt keus uit onder meer Zwemvaardigheid, het verbeteren van de ABC slagen en het aanleren van de wedstrijdslagen.

Ook Survival, jezelf redden in moeilijker omstandigheden of Waterpolo, je voorbereiden op een van de leukste teamsporten die er zijn.

Maar wat als je meer van onder water houdt? Je kiest dan eerst voor de snorkeldiploma’s om vervolgens (als je 8 jaar oud bent) door te gaan met jeugdduiken. Eerst in het zwembad en vanaf 10 jaar kun je dat ook in het open water doen.

Of je hebt intussen gekozen voor wedstrijdzwemmen of voor een van de zaalsporten in de sportzaal in de bovenste verdieping van Het Sporthuis Abcoude. Wanneer je naar school gaat in Abcoude heb je bovendien al elke week schoolgym hier.

Verschillende verenigingen willen je verwelkomen, volleybal, judo, handbal, badminton, gymnastiek, zaalvoetbal, zaalhockey, basketbal en nog veel meer. Overigens houden we in de schoolvakantie sportinstuif, waar je vrij, maar wel onder toezicht de zaal in kunt.

Wil je dan als (bijna) volwassene zelf je banen zwemmen, dan kan dat op elke dag van de week in de vroege ochtend, maar ook op sommige middagen (lunchzwemmen) en op sommige avonden.

Ook op volwassen leeftijd kun je naast zwemmen ook andere sportieve oefeningen in het zwembad doen, aquafit, aquarobic, aquajoggen, zijn slechts enkele vormen.

 

In de sportzaal zullen overigens ook voor volwassenen diverse bewegingsactiviteiten worden georganiseerd, denk aan zelfverdediging, bewegen op muziek en yoga,

al dan niet gecombineerd met zwemmen of sporten kun je in de Sprong op de tussenverdieping andere mensen ontmoeten en gezellig een kopje koffie of iets anders drinken en buitengewoon goed eten. Ben je later al aardig op leeftijd en niet zo mobiel meer,

dan is het goed te weten dat bij Calypsosport in Het Sporthuis Abcoude, de toegang ook voor mindervaliden is ingericht. Er is een lift naar boven en door de luie trap en de beweegbare bodem in het zwembad is het eenvoudig te water en uit het water te gaan.

Hiermee zijn we er nog niet, er is op de tussenverdieping bij De Sprong ook een vergaderruimte waar je met je bedrijf of vereniging terecht kunt. Dit kun je dan combineren met een hapje en drankje.Verder gaan we naast de vele sportactiviteiten ook kijken naar anderszins, bijvoorbeeld een vlooienmarkt, een beurs enz.