Over Het Sporthuis Abcoude

De Stichting Zwembad Abcoude (SZA) en de Stichting Abcoude Sport (SAS) werken sinds 201

6 samen om een – multifunctionele – sportaccommodatie voor Abcoude te realiseren: Het Sporthuis Abcoude. Het Sporthuis vervangt het voormalige zwembad Het Meerbad en de sportzaal Kees Bonzaal. Het Sporthuis Abcoude bestaat uit een 6-baans 25 meterbad met twee whirlpools, twee gymzalen, die samen groot genoeg zijn om alle binnensporten en schoolgym te faciliteren en een sportkantine/ontmoetingsruimte.

 Het Sporthuis Abcoude is ontstaan vanuit een burgerinitiatief. Jarenlang heeft het vrijwillige bestuur van de twee stichtingen, samen met vele andere vrijwilligers, zich ingezet voor de realisatie van Het Sporthuis. Het motto luidt niet voor niets; Het Sporthuis Abcoude, voor, door én met inwoners! Vanaf januari 2021 is Het Sporthuis Abcoude open. Het Sporthuis Abcoude is eigendom van de Stichting Zwembad Abcoude. Calypso Sport exploiteert het zwembad en de gymzalen. De sportkantine/ontmoetingsruimte wordt geëxploiteerd door De Sprong.

Contactgegevens Stichting Zwembad Abcoude:

E-mail: 

info@hetsporthuisabcoude.nl

Postbus:
Ds Bleekerhof 55
1391 BJ Abcoude

Website:

http://www.hetsporthuisabcoude.nl

 

Kijk hier voor de website van Het Sporthuis Abcoude met nog meer foto’s van de bouw, geschiedenis en informatie over het burgerinitiatief