Zeker in een waterrijk land als Nederland is het belangrijk om te leren zwemmen. Overal is water om ons heen, dus het is een must dat kinderen en volwassenen zich kunnen redden wanneer zij in het water terecht komen. Een ongelukje zit immers in een klein hoekje. Bij Calypso Sport geven wij zwemlessen en diverse soorten cursussen. Op deze manier kan zowel jong als oud leren zwemmen en genieten van de vrijheid dat zwemmen geeft.

Een zwemdiploma is belangrijk

Ieder jaar weer gaan we in de zomer massaal naar het strand, het zwembad, plassen en meren om wat verkoeling op te zoeken. Water zorgt voor pret, maar het heeft ook een andere kant. Daarom is het hebben van zwemdiploma’s belangrijk. Wanneer je je zwemdiploma’s hebt kun je in de toekomst recreatief zwemmen, snorkelen, zeilen, duiken en nog veel meer andere dingen.

Wij leiden op voor het zwemABC van de Nationale Raad voor de Zwemveiligheid.
Het diplomazwemmen vind onder auspicien van de NRZ plaats in ons eigen zwembad. 

Wij zijn houder van de Licentie ZwemABC van de Nationale Raad voor de zwemveiligheid en werken met vakkundig opgeleide, gediplomeerde en ervaren instructeurs.

Waarom kiezen voor Calypsosport?

Zwemveiligheid en Zwemplezier staan voorop in onze visie op het leren zwemmen. De veiligheid tijdens de lessen en je zo zwemmen te leren dat je veilig bent in het water en dat het plezier wat je meegekregen hebt tijdens de lessen er voor zorgt dat je ook graag wilt blijven zwemmen. Bij ons geen maanden durend watergewenningstraject, maar direct in diep water zwemmen met behulp van bandjes en kurkjes. Hierdoor leren de kinderen snel de benodigde zwemtechnieken. Deze oefeningen worden dan afgewisseld met watervrijoefeningen en zelfredzaamheidoefeningen. Door geleidelijk de drijfmiddelen af te bouwen verbeteren ze de zwemslagen en krijgen de kinderen steeds meer zelfvertrouwen. Door de afwisselende lesstof wordt ook het plezier in het zwemmen bijgebracht.

Kortom snel en effectief, veilig en leuk. Het succes in het zwembad in Loosdrecht zetten we voort in Abcoude. 

Zwemles aanbod van Calypso Sport

Wil je graag bij ons op zwemles komen? Natuurlijk is dat mogelijk. Hieronder hebben we een kort overzicht gemaakt van de verschillende lessen en cursussen die allemaal mogelijk zijn bij Calypso Sport.

Elke dag van de week geven wij reguliere zwemlessen voor de diploma’s A, B en C. De kosten voor deze zwemlessen bedragen € 69,- per maand en de minimum leeftijd om te starten is 4 jaar. Tijdens de reguliere lessen werken we met de diepwatermethode: de kinderen leren direct om in wat dieper water te zwemmen.

Daarnaast bieden wij ook privé zwemlessen aan naar wens. De privélessen kunnen al vanaf een half uur per week plaatsvinden. Bij privéles is alles mogelijk.

Tijdens de snelcursus van 5 maanden krijgen de kinderen 2 uur per week achter elkaar zwemles. Na deze 5 maanden hebben ze een A diploma in the pocket! De minimumleeftijd om te starten bij deze cursus is 4,5 jaar.

  • Zomercursussen

Natuurlijk bieden wij ook zomercursussen aan voor in de zomervakantie. In deze snelcursus kunnen de kinderen in 4 uur per dag hun zwemdiploma halen, zodat zij zichzelf vervolgens kunnen redden in het water. De minimumleeftijd om te starten aan deze intensieve zomercursus is 5 jaar en is mogelijk voor zowel diploma A, B als C.

Inschrijven voor zwemlessen bij Calypso Sport

Wil je graag je kind inschrijven voor zwemles? Dit is mogelijk op onze website onder het kopje ‘Inschrijving’. Heb je nog vragen over de zwemlessen? Dan kun je mailen naar info@calypsosport.nl of bellen naar: 0294-745360

 

Klik op OctoHank om in te schrijven.
Zwem je al bij ons? Of sta je al ingeschreven? Dan hoef je niet een nieuw formulier in te vullen. Een mailtje sturen volstaat. Dat scheelt weer inschrijfgeld.